Това обяви министърът на икономиката Никола Стоянов През декември наблюдавахме стопиране

...
Това обяви министърът на икономиката Никола Стоянов През декември наблюдавахме стопиране
Коментари Харесай

Държавата със спешни мерки срещу спекулата, започват масови проверки

Това разгласи министърът на икономиката Никола Стоянов

През декември наблюдавахме стопиране на цените. За страдание, в този момент още веднъж са тръгнали леко нагоре. Със сигурност има далавера, даже това, че всеки се презастрахова - е някакъв тип далавера. Това разяснява в „ Събуди се ” министърът на стопанската система Никола Стоянов.

„ Уверен съм, че на база на по-сериозни инспекции и диалози с пазарните играчи, както и с предвидомостта на цените на газа, електричеството и транспортните услуги, има много фактори, които би трябвало да допринесат цените да тръгнат надолу ”, изясни още министърът.

Дали се разисква таван на цените, той разясни, че „ всичко е на масата ”: „ Лично не поддържам такива ограничения - не водят до добър резултат. Важно е да се регистрира какви са проблемите на бизнеса. Но и той да види, че има сериозен надзор във връзка с нелоялни търговски практики ”, добави Стоянов.

Министърът акцентира, че до две - три седмици всяко едно от ведомствата ще предприеме ограничения за понижаване на цените. „ Ще стартираме масирани инспекции и ще вземем ограничения, които да подкрепят бизнеса. Надявам се до месец да има резултат ”, добави той.

Относно горивата, той разяснява: „ Спрямо това какъв брой пари се натрупват от изземването на свръхпечалбите на „ Лукойл ” и какъв брой пари се харчат за картите за превоз, с останалите средства ще се работи по размер за компенсиране цените на горивата ”.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР